ATS och Service Link går samman med Orwak och blir marknadsledande på försäljning och service av komprimerande avfallsutrustning. Det nya namnet blir ATS Orwak. Arbetet med att integrera bolagen är i full gång och mer information kommer löpande.

Pressrelease från San Sac Group 2017-08-31:

ATS och Service Link går samman med Orwak Sverige och blir marknadsledande på försäljning och service av komprimerande avfallsutrustning.

San Sac Group förvärvar bolagen Avfallsteknik Skandinavien AB (ATS) och Service Link Skandinavien AB (Service Link). ATS är marknadsledande på försäljning av komprimerande utrustning för avfallshantering och Service Link erbjuder en rikstäckande serviceorganisation för komprimeringsutrustning.

”I och med förvärvet av ATS och Service Link och den kommande sammanslagningen med vårt svenska försäljningsbolag Orwak Sverige AB, kan vi erbjuda den svenska marknaden det mest kompletta produkterbjudandet inom komprimerande avfallsutrustning. I tillägg får vi en rikstäckande serviceorganisation, som säkrar driften hos våra kunder,” säger Fredrik Jaginder, koncernchef i San Sac Group.

De tidigare ägarna till ATS och Service Link, Risto Sunell och Daniel Egeberg, blir kvar i verksamheten.

”Att vår organisation nu får tillgång till de kvalitativa produkter och den kompetens inom utveckling och tillverkning av balpressar som Orwak besitter gör det möjligt att erbjuda ännu attraktivare lösningar till marknaden,” säger Daniel Egeberg.

”Den position som den sammanslagna verksamheten får på den svenska marknaden gör att vi kan stärka vårt serviceerbjudande ytterligare och blir än mer rikstäckande,” tillägger Risto Sunell.

San Sac Group: San Sac Group bildades 2014 när San Sac samt dess systerbolag ILAB Container och Rubaek gick samman med Enviropac och Orwak. Med förvärvet av ATS och Service Link har San Sac Group 275 anställda och en omsättning som uppgår till ca 1,1 miljarder SEK. www.sansacgroup.se

Orwak: Orwak är en ledande aktör inom komprimerings- och balningslösningar och erbjuder ett innovativt produktsortiment som underlättar sortering vid källan och ger en lönsammare avfallshantering. Huvudkontoret finns i småländska Sävsjö och försäljningen sker via dotterbolag och distributörer till ett 40-tal länder. www.orwak.se

ATS: ATS är marknadsledande på försäljning av komprimerande avfallsutrustning, huvudsakligen komprimatorer och balpressar. Företaget omsätter ca 110 miljoner och har 20 anställda. Huvudkontoret ligger i Bromma. www.ats-ab.se

Service Link: Service Link är specialiserat på service av komprimerande avfallsutrustning och servar den svenska marknaden med 18 anställda. Företaget omsätter ca 30 miljoner. www.servicelink.se